Alice Klinkhamer
Trimster met een visie

Over ons


 

Wanneer u er voor kiest om uw hond voor een trimbehandeling bij Trimsalon Aldorado te brengen kunt u ervan uitgaan dat ik uw hond met veel liefde en deskundigheid zal behandelen.

Een trim behandeling is dan ook niet alleen maar een knipbeurt. Ik ben erg begaan met elke hond. Groot, klein, bang, stoer, zelfverzekerd, verlegen of relaxt, bij elke hond zorg ik dat hij of zij zich op zijn of haar gemak voelt. Ik pas me aan de hond aan en wanneer nodig zal ik extra tijd inplannen om hem of haar een relaxte trim behandeling te geven en te laten ervaren dat het fijn is om getrimd te worden en dat stress helemaal niet nodig is.

Ik ben Alice Klinkhamer, een zeer ervaren trimster, al 16 jaar is het trimmen van honden mijn lust en leven, graag wil ik het iedere hond en baas naar de zin maken, daarom vind ik communicatie erg belangrijk zodat ik duidelijk weet wat de baas verwacht van de knip, was, scheer, pluk of effileer beurt. Ik kies er voor om de hond zonder dat de baas daarbij aanwezig is te trimmen. Hoe raar het ook klinkt, dit is bij 99% van de honden relaxter dan wanneer de baas erbij blijft.
 

Kaal of kammen?

Niet alleen bekend nummer van de Nederlandse rapgroep Extince uit 1998, maar ook van toepassing in de trimsalon. Het onderhoud van honden met langharige vachten kan behoorlijk onderhoudsintensief zijn. Zeker in de vachtwissel (tussen 8 - 15 maanden) kan het een waar drama zijn. Wij weten echt wel dat de meeste baasjes enorm hun best doen om de vacht van hun geliefde viervoeter uit de klit te houden, maar in de praktijk valt dat nu eenmaal niet mee. Als uw hond dan in de salon komt en we delen u mee dat uw hond klitten heeft, is dit absoluut niet betuttelend bedoeld. Wij zijn er tenslotte om u daarbij te helpen. De hoeveelheid klitten is echter wel van invloed op het eindresultaat, maar mede afhankelijk van uw wensen op het bedrag wat u naderhand af moet rekenen.

Ik kan me voorstellen dat u daar misschien zo uw vraagtekens bij heeft. Ik snap ook dat u van te voren graag weet waar u aan toe bent en niet geconfronteerd wil worden met een rekening die twee keer zo hoog is. Begrijpelijk. Dat zou ik ook niet willen. Ik zal daarom proberen uit te leggen hoe wij te werk gaan en waar en waarom eventueel meerprijs op gebaseerd is.

Voorbeeld:
Klant X komt met haar mini Labradoodle naar de trimsalon. Een ras met veel vachtonderhoud voor zowel baas als trimmer. De vanaf prijs is €65 gebaseerd op een klus die minimaal 2.5 uur werk in beslag neemt. €65 lijkt in eerste instantie misschien veel geld voor het knippen van een hondje, maar omgerekend is dat €26 per uur. Ook dat lijkt zo verkeerd nog niet, ware het niet dat trimmen een lichamelijk zwaar beroep is én de helft van dit bedrag afgedragen wordt aan belastingen en allerlei andere kosten (shampoo, huur, gas, water, licht, etcetera). Dit gezegd hebbende snapt u misschien wat beter waarom we meerwerk aan u door moeten berekenen.

Het is niet bedoeld om te oordelen over uw vachtonderhoud, het is niet bestraffend bedoeld en ik word er ook niet rijk van, maar ik moet wel de rekeningen van de zaak betalen, belastingen, mijn personeel, etcetera. En onder aan de streep voldoende om dit ook privé te doen.

We willen u graag helpen met het vachtonderhoud van uw hond. Het is aan u of het een mooi modelletje mag zijn of juist lekker functioneel kort.

Dus even terug naar mevrouw X met haar Doodletje. Wanneer haar hondje geen klitten heeft, is het starttarief €65. Komt ze binnen een bepaald tijdsbestek terug, dan gaat er zelfs nog VIP korting af (te vinden op onze websites, maar u kunt ons er ook in de salon naar vragen). Heeft de hond klitten, dan zijn er meerdere scenario's mogelijk:
• Gaat het om een paar klitten waar we hoogstens 10 minuten mee bezig zijn, dan doen we niet moeilijk. We rekenen echt niet elke minuut door.
• Er zit beduidend meer werk dan die 10 minuten in, dan is de keuze aan u: of de klitten worden afgeschoren of u betaalt voor het meerwerk. We zullen dit dan vooraf met u bespreken.
• Voorwaarde is dan wel dat dit niet te pijnlijk is voor de hond, maar dat wilt u uiteraard ook niet. In dat laatste geval zullen wij u adviseren om zeker tot scheren over te gaan. Het eindresultaat zal wellicht niet het allermooist zijn, maar gelukkig heeft haar de eigenschap weer aan te groeien en is het een kwestie van uithuilen en opnieuw beginnen.

Uiteraard helpen wij u graag op weg hoe en met welk materiaal u uw hond zelf klitvrij kunt houden. Zowel ons advies, borsteluitleg als uw eigen inzet is gratis, maar mocht het u toch niet lukken of ontbreekt het u aan tijd, dan helpen wij u graag.