Alice Klinkhamer
Trimster met een visie

Alice Klinkhamer's Hondentraining/gedragstherapie

"Al ruim 20 jaar een feit"


Wat kunt U van mij verwachten:

• Begeleiding/advies bij de aanschaf van een hond, pup of volwassen

• Begeleiding/advies vanaf thuiskomst met de hond

• Basis- puppy training

• Het oplossen van probleemgedrag

• Verslag van huisbezoek en trainingssessies met alle behandelde onderwerpen en mijn persoonlijke bevindingen en oplossingen nog eens uitgeschreven.

 

Voor elke hond, ras of kruising, pup of volwassen, is een basistraining van groot belang voor een goede verstandhouding tussen mens en hond. Denk bijvoorbeeld maar eens hoe fijn het is als de hond niet trekt aan de riem tijdens het uitlaten of naar U toe komt als U de hond roept. Dat de hond niet jankt of blaft als U even de deur uit bent en dat hij zijn behoefte netjes buiten doet.

 

Honden zijn erg eenvoudig, dieren zijn erg eenvoudig. Wij maken het moeilijk voor hen, door vaak niet te begrijpen wie ze zijn en wat ze nodig hebben, hoe hun taal werkt en hoe hun gedrag gecreeerd wordt. Leer hoe je een evenwichtige situatie bereikt en behoudt en hoe je een goede roedelleider kunt zijn. Een stabiele hond is een blije hond.

 

Ik geef verschillende trainingen, van puppytraining tot het oplossen van probleemgedrag, afhankelijk van de hond en uiteraard de wensen van de eigenaar. Ik werk niet met groepen, maar 1 op 1 en uitsluitend op afspraak, ik ben van mening dat dit de snelste manier is om het gewenste resultaat te bereiken.

 

Voor vragen of advies over welke training voor U het meest geschikt is kunt U contact met ons opnemen. Ik sta U graag te woord en desgewenst kom ik vrijblijvend bij U thuis om een goed inzicht in de situatie te krijgen voor een nog beter advies.

 

De basis- (puppy)training:

Enkele aspecten die in de cursus behandeld worden zijn:

Kom

Zit

Af

Blijf

Staan

Gebit bekijken

Benchtraining

Zindelijkheidstraining

Aan de voet lopen

 

Hoe om te gaan met problemen als:

Agressie

Dominantie

Angst

Bijten

Blaffen

Trekken aan de riem


Een grote denkfout is dat ongewenst gedrag bij honden niet kan worden omgezet in gewenst gedrag. Een hond laat het gedrag zien wat van hem verwacht wordt. Bewust of onbewust geven wij signalen af die de hond interpreteert. Afhankelijk van die signalen geeft de hond daar een reactie op. De manier waarop hij signalen interpreteert is mede afhankelijk van inprenting, socialisatie en ervaringen. Je kunt dus stellen dat je grotendeels zelf verantwoordelijk bent voor het gedrag dat uw hond laat zien.

Voor meer informatie, al uw vragen of een afspraak maken kunt

U contact opnemen met Alice Klinkhamer: 06-40929782